Hoe ver van te voren kies je jouw trouwjurk?

Hoelang van te voren ga je jouw trouwjurk uitzoeken? Het antwoord op deze vraag is eigenlijk ook voor iedereen weer anders. Toch is het belangrijk hier voor jezelf goed over na te denken. Je hebt misschien al een trouwlocatie, misschien zelfs al de ringen. Het is dan vooral goed bij jezelf na te gaan hoelang van te voren een bruidsjurk uitzoeken jou een prettig gevoel geeft.

Sommige aanstaande bruiden kunnen niet wachten om op zoek te gaan naar hun droomjurk. Ze gaan naar bruidsmodewinkels vanaf het eerste moment dat ze ten huwelijk zijn gevraagd. Andere bruiden houden ervan om het rustiger aan te doen en kopen hun trouwjurken dichter bij de bruiloft. Onthoud vooral altijd: er is geen goede of slechte manier om de grote dag te plannen voor het vinden van de perfecte jurk. Het is net waar jij je goed bij voelt.

Het maken van een plan is echter nooit een slecht idee. Je wilt de trouwjurk vinden van je dromen en voorkomen dat je de fout maakt die andere bruiden al hebben gemaakt. Het plannen van het shoppen voor je trouwjurk helpt je op je juiste jurk te vinden. Om jou een beetje op weg te helpen volgen hier wat tips die jou helpen de vraag te beantwoorden hoe lang van te voren jij je trouwjurk gaat uitzoeken.
 

Wanneer moet je jouw trouwjurk kopen?

Het korte antwoord op hoelang van te voren je trouwjurk uitzoeken moet kopen is minstens zeven tot negen maanden voor de grote dag. Dit tijdsbestek geeft je de ruimte om de bruidsjurk van jouw wensen te vinden en deze op maat te laten maken. Op het moment dat je bezig wilt zijn met andere zaken voor jouw huwelijk, hoef je je geen zorgen meer te maken over de jurk.

Misschien voelt het als erg lang voordat je grote dag aanbreekt, maar het is beter om op schema te lopen dan het risico te lopen om een trouwjurk overhaast te moeten kopen. Je wilt voorkomen dat je bruiloft stress hebt doordat je last-minute nog op zoek moet naar je bruidsjurk. Hoe later je besluit op zoek te gaan naar jouw droomjurk, des te lastiger het zal zijn om een jurk te vinden waar je verliefd op zult worden.

Last-minute stress is het laatste wat je nodig hebt bij het plannen van een bruiloft, en het verlaten van het een later om een jurk te kopen kan de tijd die je hebt om een jurk te vinden waar je verliefd op zult worden beperken.
 

Overweeg deze zaken bij het plannen van jouw bruidsjurk 

Hieronder staan enkele factoren die van invloed zijn op de tijd die je moet nemen om je droomjurk te vinden.
 

Geef jouw jurk te tijd om binnen te komen

Hoe lang je van te voren je jouw bruidsjurk kunt uitzoeken, hangt niet alleen van keuzestress van de bruid af. ;-) Veel aanstaande bruiden realiseren zich vaak niet dat het maanden kan duren voordat een (op maat gemaakte) bruidsjurk wordt geleverd. Je kunt weken of maanden zoeken naar de perfecte jurk, daarna kan het nog drie tot zes maanden duren voordat de jurk binnen is. Dit geldt vooral voor de duurdere en op maat gemaakte trouwjurken. 
 

Houd rekening met het vermaken

Hoe langer je van te voren je bruidsjurk zult uitzoeken, des te meer tijd is er ook voor eventuele aanpassingen. Misschien heb je je droomjurk gezien, maar wil je enkele details net iets anders zien. Het maakt niet uit hoe lang het duurt voordat je trouwjurk geleverd wordt bij de bruidswinkel, als je wijzigingen wilt aanbrengen in het ontwerp of de pasvorm, of de jurk op maat wordt gemaakt, kost dit tijd. Liz’Amore Bruidsmode is specialist in het vermaken van trouwjurken. Maar houd er rekening mee dat het tot twee maanden kan duren om jouw bruidsjurk aan te laten passen.
 

Denk aan gewichtsschommelingen

Hoelang van tevoren je jouw trouwjurk ook wilt uitzoeken, houdt er in ieder geval rekening mee dat je gewichtsschommelingen niet te groot zijn. Je hoort het goed. Nu zul je misschien denken, ik ben niet van plan om ineens een paar kilo aan te komen of juist heel erg af te vallen. Maar… of je nu hoopt om je gewicht te behouden voor je bruiloft, of juist gewicht te verliezen voor de grote dag, gewichtsschommelingen tussen de dag van aankoop van jouw trouwjurk en de dag dat je trouwt zijn zo goed als onvermijdelijk. Je ontkomt er niet aan, hoe goed je je best ook doet en geen zorgen, dat is ook normaal. Alleen wil je niet opgezadeld zitten met een bruidsjurk die te groot, of erger nog… te klein is op jouw grote dag! Daarom is het van belang om te zorgen dat je jouw laatste pasafspraak, de doorpas, hebt tussen een maand en één week voor de bruiloft.
 

Boek jullie trouwlocatie eerst

Het is slim om te wachten met het kiezen en kopen van jouw bruidsjurk totdat je een trouwlocatie hebt gekozen en geboekt. De locatie kan namelijk van invloed zijn op de jurk die je besluit te gaan kopen. Trouw je bijvoorbeeld op een koude locatie, dan wil je wellicht een winter bruidsjurk kiezen die een wonderlijke, winterse bruiloft verrijkt. Maar trouw je op het strand, dan kun je beter kiezen voor een lichte, soepel vallende of boho-trouwjurk die zorgt voor verkoeling. Bekijk onze collectie voor de verschillende stijlen.
 

Vergeet de financiën niet

Prachtige trouwjurken komen vaak tegen een prijs. Bedenk daarom vooraf wat je budget is om jouw droomjurk te bemachtigen. Ga pas op pad als je er klaar voor bent en in staat bent om er een aan te schaffen. Je wilt niet verliefd worden op een jurk en je dan moeten realiseren dat je er niet over kunt beschikken.
 

Als je er klaar voor bent om jouw droomjurk te komen uitzoeken staan wij uiteraard klaar om je te helpen. We kunnen je helpen met het vinden van prachtige trouwjurken en bijbehorende accessoires voor een geweldige trouwoutfit. Neem vandaag nog contact met ons op om een gratis (virtuele) afspraak te maken in onze bruidswinkel.